Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Пета скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Пета скорост

Здравейте на всички!
    вчера ми изкочи топчето на скоростния лост,обаче го залепих с тиксо само да ме изкара 3-4 дни докато си намеря нов.Първият ден всичко беше ок обаче днес немога да включа 5та скорост.
    Всички други скорости си влизат нормално но пета нестава,
    съединителя не боксува и не дава прзинаци,че ще заминава...Имате ли някакви идеи от какво може да е това
    Колата ми е 147 1.9 JTD 2003
    Alfa 147 1.9 JTD 115HP

И моето топче се вади колега, но проблем със скоростите нямам, не би трябвало да е от това...!
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Нямам си и идея от какво може да е =/,току що мина обслужване и някой други работи,и не ми останаха пари и немога да е закарам да е видят сега
      Alfa 147 1.9 JTD 115HP

Comment

Да не би да си разместил палчето? Задна влиза ли и как?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колеги разбрах какво е станало..
          След като се счупи топчето аз почнах да ръчкам лоста като идиот "нагоре-надолу"..
          и незнам какво точно се е случило но пета скорост се е преместила една идея по близко до 3та..
          Иначе всички други скорости си влизат перфектно вкючително и задна,а и пета си е добре и лесно влиза след като разбрах къде е..

Някаква идея как мога да си я наместя там където трябва да е
          Alfa 147 1.9 JTD 115HP

Comment

малко ОФФ... аз така като подивея на някой светофар и от първа като вкарвам втора рязко, нали се дърпа лоста към мене и при дърпането топката остава в ръката ми хахаха, иначе аз пък със задната имам проблеми, не влиза от първия път, като пусна съединителя и пак го натисна си влиза... не ми пречи за сега. Иначе пък ми светват отзаде светлините на задната, но не е на задна, много шантаво

Извинявам се на колегата, че му ползвам темата.
            Alfa Romeo 156 1.6TS '97 - TOTAL QUARTZ 7000 10w40

Comment

На мен ми се случи, когато ми изхвръкна топката и топчето което се повдига за включване на задна застана по-нагоре(все едно е постоянно вдигнато)... та лоста застава в положение за вкарване на задна а 5-та е по-на ляво от задната, та затова не можеш да вкараш 5-та според мен, премести топчето на долу и ще видиш, че 5-та ще си влезе както преди.
              147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Working...
              X